Anruf: 035 – 88 77 257 | 24-Stunden-Pannendienst | Email: info@hotmeltservice.nl 


Schmelzklebstoffausrüstung ITW Dynatec

Was ist eine Schmelzklebepistole?

Hotmelt lijmpistolen zijn vooral bekend van de 11mm lijmpatronen variant. Deze lijmpistolen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoering, bijvoorbeeld een hoger vermogen voor meer smeltcapaciteit, een beter hendel en grotere overbrenging voor minder sterk knijpen, en er zijn zelfs draadloze lijmpistolen.

 

11m sticks lijmpistool

Granulaat handpistool

Granulaat handpistolen zijn verkrijgbaar met en zonder persluchtaansluiting. Deze pistolen kunnen ook kleine blokjes PSA hot melt verwerken.

Granulaat hot melt handpistool zonder perslucht

Granulaat handpistool met perslucht en swirl

Dit handpistool heeft een perslucht aansluiting, waardoor de lijm door de hot melt nozzle wordt geperst. Knijpen voor transport van de lijm is niet meer nodig, er is enkel een drukknop voor de activatie van de perslucht. Tevens is dit pistool verkrijgbaar in een SWIRL variant, om dunne kringellaagjes hot melt aan te brengen.

Granulaat hot melt handpistool met perslucht en spray

Handpistool op een lijmtank

Er zijn ook handpistolen die aangesloten kunnen worden met een verwarmde lijmslang op een profesionele hot melt unit, zoals van Nordson, Robatech of Meler.

Hotmelt Handpistool op lijmtank

Automatische geschakelde modules

Hot melt wordt veel toegepast in geautomatiseerde processen, zoals bij verpakkingen of bij assemblage van apparatuur, zoals witgoed. Hier komt het product dan voorbij en wordt automatisch voorzien van bijvoorbeeld een streep hot melt. Vervolgens wordt vrij snel hierna de doos gesloten, of het andere materiaal aangebracht en kortstondig aangedrukt (0,5 tot 10 seconden).

Hot melt module met lijmkop
Automatische inline belijming met hotmelt

Kontakt Formular    de_DE_formalGerman