Call: 035 – 88 77 257 | 24hr breakdown service | E-mail: info@hotmeltservice.nl 


Hot melt adhesive equipment ITW Dynatec

How can clogged hot melt nozzles be prevented?

Een verstopte nozzle treedt vaak op wanneer hotmelt lijm na verloop van tijd in de lijmtank wordt afgebroken, het kan ook voorkomen in slangen en lijmapplicatorkoppen. Wanneer de temperaturen hoog zijn en sommige hotmeltlijmen onstabiel zijn, kan dit al tijdens een lunchpauze optreden, maar vaker gebeurt het in een weekend, of door downtime in een ander gebied van de lijn.

Verkoolde en hotmelt lijm

De juiste machine instellingen

Techniekmanagers minimaliseren vaak de impact van hotmelts door de smelttanks uit te schakelen en gebruik te maken van de standby-modus. In de praktijk wordt dit vaak vergeten en begint de hotmelt lijm te verbranden. Bij het opnieuw opstarten kan dit resulteren in chaos! Geblokkeerde nozzles, verstopte filters en soms zelfs defecte hotmelt units.

Het is daarom belangrijk dat u alle machineinstellingen goed heeft afgesteld:

  • De juiste, niet te hoge temperatuur voor uw applicatie
  • Een oplopende temperatuur van Tank-Slang-Kop volgorde.
  • Stand-by tijden
  • Stand-by temperaturen

De juiste instellingen maken dat de machine opstart nog altijd snel gaat en u zo altijd op de meest efficiënte manier kunt produceren.

Bij vrijwel alle merken, inclusief Nordson, Robatech en Meler, kunnen wij de optimale machineinstellingen voor u inregelen. Dit kan onderdeel zijn van onze onderhouds- of reperatie werkzaamheden.

Nieuwe generatie hotmelts

Witte polyolefine hotmeltlijm is speciaal ontwikkeld om bij continue verhitting veel langer thermostabiel te blijven. U zou kunnen zeggen dat het is toegestaan om de hotmeltlijm te ‘misbruiken’ – zoals het vergeten om de hotmeltunit uit te schakelen.

Hotmelt lijmtank na reiniging.


Contact Form    en_GBEnglish