Bel: 035 – 88 77 257 | 24hr storingsdienst | Email: info@hotmeltservice.nl 


Hotmelt lijm apparatuur ITW Dynatec

Hot melt; kussens, slugs of sticks?

Hot melt lijm wordt meestal verkocht in verschillende vormen, waaronder kussens, slugs en sticks. Elk van deze vormen heeft specifieke kenmerken en voordelen en is geschikt voor verschillende toepassingen.

Hot melt kussens zijn ronde of ovale pakketten van lijm die meestal in een kartonnen doos of een plastic verpakking worden verkocht. De lijm in de kussens is vaak wat dikker dan die in andere vormen, waardoor ze geschikt zijn voor het verlijmen van dikke of zware materialen. Hot melt kussens zijn ook gemakkelijk te snijden of te breken in de gewenste hoeveelheid, wat ze geschikt maakt voor gebruik in lijmpistolen.

Hot melt slugs zijn kleine, ronde, cilindrische of ovale balletjes van lijm die in een plastic verpakking worden verkocht. De lijm in de slugs is vaak wat dunner dan die in de kussens, wat ze geschikt maakt voor het verlijmen van dunne of fijne materialen. Hot melt slugs zijn ook te snijden of te breken in de gewenste hoeveelheid en zijn geschikt voor gebruik in lijmpistolen.

Hot melt sticks zijn dunne staafjes van lijm die meestal in een plastic verpakking worden verkocht. De lijm in de sticks is vaak wat dunner dan die in de kussens of slugs, wat ze geschikt maakt voor het verlijmen van dunne of fijne materialen. Hot melt sticks zijn gemakkelijk te snijden of te breken in de gewenste hoeveelheid en zijn geschikt voor gebruik in lijmpistolen of speciale verwarmingsapparatuur voor lijmsticks.

In het algemeen zijn hot melt kussens, slugs en sticks allemaal geschikt voor het verlijmen van een breed scala aan materialen, zoals kunststof, hout, papier, textiel en metaal. Welke vorm het meest geschikt is, hangt af van de specifieke toepassing en de eisen die aan de lijm worden gesteld

Contactformulier    nl_NL_formalDutch