Bel: 035 – 88 77 257 | 24hr storingsdienst | Email: info@hotmeltservice.nl 


Hotmelt lijm apparatuur ITW Dynatec

Wat is het verschil tussen PO, EVA en PUR hotmelt?

PO, EVA en PUR zijn allemaal soorten smeltlijm die in verschillende industrieën worden gebruikt. Ze zijn allemaal vast bij kamertemperatuur, maar bij verhitting tot hoge temperatuur worden ze vloeibaar en kunnen ze op een oppervlak worden aangebracht. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze drie soorten smeltlijm:

PO hot melts (Polyolefine)

PO (polyolefine) smeltlijmen zijn gemaakt van polyolefine polymeer, een soort plastic. Ze staan bekend om hun hoge sterkte en veelzijdigheid, en worden vaak gebruikt in verpakkings- en assemblagetoepassingen. PO-smeltlijmen hebben een relatief laag smeltpunt en kunnen bij lagere temperaturen worden aangebracht dan sommige andere soorten smeltlijmen.

EVA hot melts (Ethyl vinyl acetaat)

EVA (ethyleenvinylacetaat) smeltlijmen worden gemaakt van een copolymeer van ethyleen en vinylacetaat. Ze staan bekend om hun uitstekende flexibiliteit en taaiheid, en worden vaak gebruikt in toepassingen die een verbinding vereisen die bestand is tegen beweging of trillingen. EVA-hotmeltlijmen hebben een iets hoger smeltpunt dan PO-hotmeltlijmen.

PUR (Poly-Ure-Thaan) hot melts

PUR (polyurethaan) smeltlijmen zijn gemaakt van polyurethaan polymeer, een soort synthetisch polymeer. Ze staan bekend om hun uitstekende sterkte en duurzaamheid, en worden vaak gebruikt in toepassingen die een zeer sterke verbinding vereisen. PUR smeltlijmen hebben een hoger smeltpunt dan PO of EVA smeltlijmen, en worden doorgaans bij hogere temperaturen toegepast.

Het is belangrijk om het juiste type smeltlijm voor uw toepassing te kiezen op basis van de specifieke verlijmingsvereisten en de materialen waarmee u werkt. Elk type smeltlijm heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken, dus het is belangrijk om deze factoren te overwegen bij het selecteren van de juiste lijm voor uw project.

Contactformulier    nl_NL_formalDutch