Bel: 035 – 88 77 257 | 24hr storingsdienst | Email: info@hotmeltservice.nl 


Hotmelt lijm apparatuur ITW Dynatec

Hot melt lijm of watergebaseerde lijm, wat zijn de verschillen?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen hot melt lijm en watergebaseerde lijm:

  1. Vorm: Hot melt lijm is een soort kleefstof die op hoge temperatuur vloeibaar wordt en op een oppervlak kan worden aangebracht. Watergebaseerde lijm is een soort kleefstof die op basis is van water en die op een droog oppervlak kan worden aangebracht.
  2. Droogtijd: Hot melt lijm droogt snel op, terwijl watergebaseerde lijm vaak langer nodig heeft om te drogen.
  3. Hechting: Hot melt lijm kan een sterke en duurzame hechting geven, terwijl watergebaseerde lijm vaak minder sterk is.
  4. Verwerkbaarheid: Hot melt lijm kan gemakkelijk worden aangebracht met behulp van een lijmpistool of een lijmapparaat, terwijl watergebaseerde lijm vaak met een kwast of roller moet worden aangebracht.
  5. Milieuvriendelijkheid: Hot melt lijm is milieuvriendelijk omdat het geen oplosmiddelen bevat en bijna volledig kan worden gerecycled. Watergebaseerde lijm is vaak ook milieuvriendelijk omdat het geen oplosmiddelen bevat, maar afhankelijk van het type kan het wel restanten bevatten die moeilijker te recycleren zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk type lijm zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen heeft. Het is daarom belangrijk om te overwegen welk type lijm het beste geschikt is voor uw specifieke toepassing.

Contactformulier    nl_NL_formalDutch