Bel: 035 – 88 77 257 | 24hr storingsdienst | Email: info@hotmeltservice.nl 


Hotmelt lijm apparatuur ITW Dynatec

Hotmelt tandradpomp

Een tandwielpomp hotmelt unit wordt vaak gebruikt in toepassingen waar een zeer nauwkeurige dosering en stabiel lijmpatroon nodig is, of als er een hotmelt met een hoge viscositeit wordt gebruikt. Dankzij de tegengesteld draaiende tandwielen -drie in een enkele en twee in een dubbele Hotmelt tandwielpomp– is er een constante en gelijkmatige lijmtoevoer. Dit is vooral ideaal in toepassingen waar een constante en tegelijkertijd stabiele lijmtoevoer nodig is, bijvoorbeeld met coatings.

Verschillende pompen beschikbaar

Dankzij de grote verscheidenheid aan beschikbare tandwielpompen is er voor bijna elke toepassing een technische oplossing.

hotmelt tandradpomp

Werking

De door een elektromotor aangedreven tandwielpomp, zorgt voor een constante hotmelt lijmtoevoer. Wanneer de hotmelt modules gesloten zijn met een draaiende tandwielpomp, stroomt de overtollige lijm terug naar de tank via een overdrukklep. Door een juiste instelling van de overdrukklep kan ook een te grote of te lage dosering worden vermeden wanneer de hotmeltpistolen worden geopend. Als de ingestelde druk te hoog is, dan zal er te veel lijm zijn bij de start, als de ingestelde druk te laag is, dan zal er te weinig lijm zijn bij de start. Dit leidt dan in het ene geval tot een teveel aan lijm en in het andere geval tot te weinig lijm aan het begin van het lijmpatroon. Het hangt allemaal af van het vinden van de perfecte balans en we raden aan de aanpassing over te laten aan ervaren professionals.

Contactformulier    nl_NL_formalDutch