Bel: 035 – 88 77 257 | 24hr storingsdienst | Email: info@hotmeltservice.nl 


Hotmelt lijm apparatuur ITW Dynatec

Hot melt lijm

Hotmeltservice kan u adviseren over de juiste hot melt lijmsoorten, EVA, Polyolefine PSA of PUR.

EVA hot melt lijm

EVA hot melt lijmen zijn de oudste en nog steeds de meest gebruikte hot melt soorten. Deze worden veel gebruikt in de verpakkingsindustrie. EVA hot melt lijmen zijn zowel wit als geel verkrijgbaar, maar worden vaak in verband gebracht met gele, geurende, en verbrande lijmtanks.

Hotmelt apparatuur voor EVA, Polyolefine, PSA en PUR

Polyolefine hot melt lijmen

Polyolefine lijmen zijn in de markt bekend als een opvolger voor de EVA hot melts. Beter thermostabiel, dat wil zeggen dat ze minder snel verbranden en over het algmeen beter hechten op kunststoffen.

PSA hot melt lijmen

Dit zijn zelfklevende hot melt lijmen die ook nog kleven, of plakken, nadat deze zijn afgekoeld. HIer kunnen bijvoorbeeld zelfklevende producten van gemaakt worden, zoals zelfklevend schuim of een zelfklevende sluiting van een envelop of verzenddoos.

PUR hot melt lijmen

PUR hot melt lijmen combineren de “snelle” eigenschap van een hot melt met een langdurige chemische verbinding. Deze chemische verbinding maakt de lijm weerbaarder tegen invloeden van buitenaf zoals temperatuur en chemicaliën. Nadelen van PUR hot melt zijn mogelijk de prijs, de duurdere apparatuur en de meer complexe omgang in productie.

 

 

Contactformulier    nl_NL_formalDutch