Bel: 035 – 88 77 257 | 24hr storingsdienst | Email: info@hotmeltservice.nl 


Hotmelt lijm apparatuur ITW Dynatec

Hotmelt cq smeltlijm machine

Een hotmelt cq. smeltlijmmachine is een machine die wordt gebruikt om smeltlijm op een oppervlak aan te brengen. Smeltlijm is vast bij kamertemperatuur, maar bij verhitting tot hoge temperatuur wordt het een vloeistof die op een oppervlak kan worden aangebracht. Zij worden algemeen gebruikt in verschillende industrieën, waaronder verpakking, productie en assemblage.

Hot melt, een warme lijm

Heetsmeltlijmen bestaan meestal uit een verwarmingselement, een reservoir voor de lijm en een doseermechanisme. Het verwarmingselement wordt gebruikt om de lijm te smelten, en het doseermechanisme wordt gebruikt om de lijm op het oppervlak aan te brengen. Sommige lijmsystemen hebben ook temperatuur- en drukcontrole om ervoor te zorgen dat de lijm bij de optimale temperatuur en met de juiste druk wordt aangebracht.

Lijminstallatie onderhoud

Hotmelt lijminstallaties worden meestal gebruikt in snelle productieomgevingen waar een sterke, permanente hechting vereist is. Onderhoud van deze machines is specialistisch, maar de kosten zijn goed te overzien. Hotmeltunits worden vaak gebruikt in combinatie met geautomatiseerde apparatuur en kunnen worden geïntegreerd in een productielijn voor een efficiënte en consistente lijmapplicatie.

Contactformulier    nl_NL_formalDutch