Bel: 035 – 88 77 257 | 24hr storingsdienst | Email: info@hotmeltservice.nl 


Hotmelt lijm apparatuur ITW Dynatec

Waarom zou ik een hot melt lijm gebruiken in mijn productie?

Hot melt lijm, ook wel hete lijm genoemd, is een soort kleefstof die op hoge temperatuur vloeibaar wordt en op een oppervlak kan worden aangebracht. Hot melt lijm heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten kleefstoffen:

  1. Snelle droogtijd: Hot melt lijm droogt snel op, wat betekent dat het gebonden product snel verder kan worden verwerkt of vervoerd.
  2. Sterke hechting: Hot melt lijm kan een sterke en duurzame hechting geven, afhankelijk van het type lijm en de materialen die worden gebruikt.
  3. Gemakkelijk te verwerken: Hot melt lijm kan gemakkelijk worden aangebracht met behulp van een lijmpistool of een lijmapparaat.
  4. Milieuvriendelijk: Hot melt lijm is milieuvriendelijk omdat het geen oplosmiddelen bevat en bijna volledig kan worden gerecycled.
  5. Verschillende soorten beschikbaar: Er zijn verschillende soorten hot melt lijm beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Dit maakt hot melt lijm geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Hoewel hot melt lijm veel voordelen heeft, is het belangrijk om te onthouden dat het niet geschikt is voor alle toepassingen. Sommige materialen kunnen bijvoorbeeld niet goed hechten aan hot melt lijm, of het kan nodig zijn om een ander type lijm te gebruiken als er hoge temperaturen of vochtigheid aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk om te overwegen welk type lijm het beste geschikt is voor uw specifieke toepassing.

Contactformulier    nl_NL_formalDutch