Bel: 035 – 88 77 257 | 24hr storingsdienst | Email: info@hotmeltservice.nl 


Hotmelt lijm apparatuur ITW Dynatec

Hotmelt units

Hotmelt units vormen de basis van een hotmelt systeem. De hotmelt unit bestaat uit diverse onderdelen.

Lijmtank

De lijmtank is de warme houder, voorsmelter en voorraadvat voor een lijmsysteem. Deze lijmtank wordt vaak aan de onderkant verwarmd. De grootte van de lijmtank hangt vaak samen met de smeltcapaciteit van de unit. Nieuwere melt-on-demand systemen hebben een zeer kleine smeltkamer, die vaak wordt gevuld met een autofill systeem.

Homelt units
hotmelt units

Lijmpomp

De lijmpomp is meestal een plunjerpomp, dit is een relatief eenvoudige dubbelwerkende plunjerpomp die in veel applicaties voldoet. De pomp is eenvoudig te bedienen ook als er meer of minder lijm nodig is, is dit eenvoudig in te stellen doormiddel van het aanpassen van de luchtdruk op de pomp. De ingaande luchtdruk wordt meestal een factor 1:14 vergroot naar de lijmdruk.

Tandradpomp

Een tandradpomp wordt meestal ingezet wanneer het de lijm continu moet worden aangebracht, omdat de plunjerpomp een kort drukloos moment kent bij de omslagpunten. Ook kan een tandradpomp hoger visceuze hotmelt lijmen verwerken.

Elektronische besturing

De hotmelt unit wordt elektronisch bestuurd en geregeld. In de besturing kunnen zaken worden geregeld als temperatuur, tijdklok en standby temperaturen. Soms kan ook in de timing worden geregeld door deze elektronica.

Slangaansluitingen.

Meestal in samenhang met de capaciteit van de hotmeltunit zijn er een aantal slangaansluitingen beschikbaar. Deze slangaansluitingen bevatten ook een elektrische koppeling voor de regeling van de lijmkoppen.

Contactformulier    nl_NL_formalDutch